tisdag 11 januari 2011

Maaaaaaaaat

Nu ska ni fa se pa riktigt vad man ater i Vietnam. Som manga kanske redan vet sa ar maten hojdpunkten pa dagen for alla oss, om vi nu inte skulle raka aka pa aventyr i oknen eller dricka ormvin, det slar lite hogre. Iallafall, denna dag hade vi turen att bade fa aka pa aventyr och ata riktigt spannande mat, tva ganger ocksa, for den delen. Den nast basta dagen pa resan, far man nog saga. Forst av alla dagar kom nyarsafton, den var grym. Menmen, sahar mycket mat fick vi pa varat aventyr haromdagen:

Lunchen:

Tigerrakor med sesamfron, alldeles ljuvligt. Klar favorit.

Varrullar med seafood, minst god, men inte acklig

Vietnamesisk mimosasallad

Grillspett med kyckling och gronsaker. Fantastisk marinad!

Revbensspjall, ocksa underbart marinerat

Efterratten. Flamberad banan med apelsinsas. Vissa gillade den, andra inte.



Middagen:

Musslor, sakert sjukt goda om man avgudar musslor


Ny favorit, tigerrakor med vitloksfyllning. Fick aven en slajmig soppa till dessa rakor, men den varken sag eller smakade varst tilltalande sa den var inte vard att forevigas.

Riktigt smarrig och kryddig barracuda

Frukt till efterratt


Och bara for att alla var sa nojda med var lunch idag sa maste den fa uppmarksamhet aven den. Sushi, saklart!




Imorgon ska vi pa utflykt igen, da ska vi ner under jorden och kika lite. Mer om det senare. Dessutom har vi nu bokat flyg mot framtiden. Vi bokade ett flyg till Kambodja redan pa flygplatsen i Phuket, under tvang och tidspress. De sa namligen pa flygplatsen att de inte tankte slappa ivag oss till Vietnam om vi inte hade nagon biljett ur landet, och de gav oss 20 min att fixa det pa. Eftersom det ar i princip ett omojligt fall att fixa en bussbiljett ur Vietnam fran Phuket flygplats fick vi darfor springa bort till en dator, boka forsta basta flyg till Kambodja och springa tillbaka till check-in-disken med biljetten i hogsta hugg. Det var precis pa sekunden att vi hann, precis som pa film. Dock forlorade vi en del pengar pa att flyga in i Kambodja, eftersom det kostar ungefar 70kr att ta sig dit fran Ho chi minh dar vi befinner oss nu, och flygbiljetten gick pa 1200kr. Men hellre det an att missa allt det vi upplevt nu, sa det var det vart.
Nu har vi iallafall bokat biljetter ur de kommande landerna for att slippa onodiga tveksamheter pa vagen, sa den 14 jan aker vi till Kambodja, den 18 jan hoppar vi pa flyget till Malaysia och den 21 jan tar vi antligen stora klivet mot Australien. Vi landar i Perth och traffar upp en bra van till Natta och Lisa och sedan far vi se vad som sker darifran. Vi lar ju skippa Queensland iallafall.
Nu ar det dags att mysa ner sig en svang.

Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar