fredag 7 januari 2011

Ena sidan av Vietnam

Nu ar vi antligen har och inkorda i Vietnamlivet. Nar vi kom till Vietnam kande vi pa en gang att vi var varda ett riktigt skont och bra hotell efter all turbulens vi varit med om tidigare under dagen (vilket jag kommer till senare). Darfor bokade vi ett till synes valdigt flott hotell redan pa flygplatsen for att slippa ga runt och slita med ryggsackarna i ett 32 grader varmt Ho Chi Minh City. Pa vag till varat stekiga hotell Queen Ann sa upptackte vi nagot ingen av oss tidigare sett i trafikvag forut, mopeder i oandliga skalor. Det bor 6.2 miljoner manniskor i denna stad och det finns drygt 4 miljoner mopeder som aker runt pa gatorna, det gar inte att forsta utan att uppleva det sjalv.


Smakbit pa trafiken
 


Hur som helst, val pa hotellet var vi alla supernojda och overlyckliga over att alla ha varsin sang och en massa lyxiga attiraljer sasom tandborstar, guldiga morgonrockar, harfon och diverse andra produkter som vi inte direkt varit bortskamda med tidigare under resan. Det ar till och med manniskor som jobbar med att endast oppna dorrarna at kunderna har.





Oversikt over rummet

Min nya stekiga morgonrock

Sa, for att fira varan nyvunna stekighet sa gick vi pa jakt efter en restaurang. Lattare sagt an gjort i den har staden, maste jag saga. Inte ens Karlskoga slar cafetatheten har. Sa med gatorna fyllda av cafeer och tomma pa restauranger vande vi ater tillbaka till hotellet for att fraga efter ett matstalle da vi plotsligt gar forbi en restaurang, bara 40 meter ifran ingangen till varat hotell. Vi gick direkt in och mottes av livemusik av ett piano och en fiol som var de mest samspelta musikanter jag nagonsin hort. Vi fick paminna oss sjalva flera ganger under middagen om att det var livemusik och inte en skiva som spelades i hogtalarna.

Naval, vi bestamde oss direkt nar vi satte oss att varan ankomst till Ho Chi Minh City skulle firas med vin. Jag och Lisa delade en flaska och Sofie och Natta pa en annan, fast likadan. Efter en titt i menyn blev det ocksa ganska snabbt bestamt att vi skulle ha forratt innan huvudratten, vilket ocksa i slutet ledde till att hela maltiden kompletterades med en efterratt:

Forratten bestod av en avocado fylld med lax, krabba, aioli och diverse kalblandningar. Den var helt suveran.
Innan forratten serverades vi brod, som om vi skulle behova det.


Den bedarande forratten

Vin till maten minsann




Huvudratten bestod i mitt fall av en penne med kyckling och en sas pa soltorkade tomater och gradde. Aven den helt suveran. Sofie och Lisa valde en indisk kycklingratt med smordeg och kryddig sas, gissa om de var nojda? Natta valde mexikanskt och bestallde in enchilladas, guacamolen skulle visst varit one of a kind.




Nattas enchilladas




Lisa och jag avnjuter vin och trevligt sallskap
Min pasta


Sofie och Lisas indiska huvudratt



Var efterratt bestod av en cheescake av passionsfrukt som var den godaste jag nagonsin atit. Sofie tog en likadan. Natta och Lisa valde creme brulee och Natta blundade under hela desserten som ett tecken pa njutning.


Cheesecake passionsfrukt


Creme Brulee



Sofie och Natta vackra och glada


Hela detta kalaset gick pa drygt 200 svenska kronor per person. En treratters och ett helror. Vi satt i samlad matkoma och chock nar vi insag vad vi hade fatt betala for ett sadant kalas hemma i Sverige. Forsta natten i Vietnam blev succe, med andra ord. Snart kommer den andra sidan av Vietnam, pass pa.


Harligt att fa in notan pa 2,3 miljoner





Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar